金灿灿的烘培屋——Sir Ovenn烘培 by SHARK&SHARK

2年前发布
165 0 6

设计工作室SHARK&SHARK为Sir Ovenn烘焙屋打造了一个温暖清新的室内就餐环境。

Shanghai based studio SHARK&SHARK has turned a corner shop into a cozy cheerful bakery.

 

重新喷涂的金色店面让烘焙屋从相似的沿街铺面中脱颖而出。 空间色调以品牌VI的白色、黑色、金色色板为基础,均衡地使用在室内设计中。

Repainted golden color facade makes Sir Ovenn Bakery stands out from common shopfront of its neighbors. Brand colors white, black and gold find their balance in interior space.

 

金色铺面后是跳跃的黑白色三角形拼砖,电镀拉丝的金色金属反射出温暖光晕,充分调动着客人的食欲。

Jumping triangles on counter and flooring are cut from black square tiles. Halos from hairline finish brass gives a warm and savoury ambience to the space.

专业的烘焙厨房占据了底层较大部分的面积,但其半透明的隔断让空间依然感觉开敞宽阔,中空花纹玻璃后依稀透出厨房内烘焙师精心制作的身影。

Kitchen on entrance level has taken significant area. Double-layered textured glazings are used for partition, for its semi-transparent effect eliminates the feeling of restrictiveness of the space. At the meanwhile, artisanal baking activities in the kitchen could be viewed from outside by customers.

底层沿窗设计了若干吧台座,方便速食和等候外带的客人。金色的直跑楼梯则引导客人到达夹层的主要就餐空间。

Several bar seats are placed along facade glazing for convenient use. An eye-catching feature staircase invites customers approaching dining area on upper level, a mezzanine on top of kitchen area.

夹层的平台边缘借用日式缘侧的设计概念,形成一个无边际感的灰空间。金属网护栏尽可能的纤细,使夹层空间显得亲近而易于到达。

Platform edge of upper floor takes the concept of Japanese engawa, which forms an infinite and in-between space. Metal mesh barricade is done as invisible as possible, freeing the spatial communication between upper and lower floors.

项目信息:

项目名称:Sir Ovenn 烘焙屋

项目地址:中国 上海

建筑面积:120 平方米

设计团队:SHARK&SHARK    www.sharknshark.com

摄影:PD, Linxi Huang

Project Data:

Project: Sir Ovenn Bakery & Bistro

Location: Shanghai, China

Gross Built Area: 120 sqm

Design Team: SHARK&SHARK    www.sharknshark.com

Photography: PD, Linxi Huang

 

除非注明,文章均为设计癖原创,转载请注明「来自设计癖」,并给出设计癖原文链接,侵权必究。

你此刻的心情

  • 6

  • 0

  • 0

  • 0

  • 0

相关文章推荐

SHARKnSHARK

未知地点 | 保密

0个粉丝 0个关注

文章 0 作品 4 投票 0

私信

作品 TOP10